Medietrening & Kurs

Alle kan rammes av kriser. Ofte er det håndteringen av situasjonen som avgjør hvordan og hvor mye en hendelse vil påvirke et omdømme.

En krise kan komme plutselig og fra mange hold. På kort tid kan bedriften bli satt på en prøve som kan rive ned et omdømme man har brukt år på å bygge opp. På kort tid skal man ta valg som kan være avgjørende for bedriften i mange år fremover. I slike situasjoner er riktig håndtering både uvurderlig og avgjørende for bedriftens fremtid.

God krisehåndtering begynner lenge før en krise oppstår. Bevisstgjøring, planlegging, trening og repetering er essensielt for å stå godt rustet dersom krisen rammer. Hos oss møter du erfarne rådgivere som har bistått flere av Norges og Europas største bedrifter før, under og etter kriser.

Skreddersydd medietrening

Målet med kurset er at deltakerne skal føle seg trygge i møte med media. De skal se nye muligheter for offensiv profilering av sine saker og arbeidsområder. Det er også ønskelig at deltakerne skal bli mer motiverte og kompetente til å bruke media som kommunikasjonskanal for positive saker.

Våre kurs tilpasses både enkeltpersoner og grupper. Deltakerne lærer om medias arbeidsmetoder og hvordan man får fokus på sin sak. Videre om hvordan man skal forberede seg for et intervju, og hvordan man skal opptre i møte med media.

Som deltaker på kurs vil du bli presentert for metodikk og verktøy du kan bruke for å få fram dine budskap. Du vil trene på realistiske situasjoner som er skreddersydd for deg og din virksomhet foran profesjonelt TV-kamera. Med fokus på budskaps­formidling gir kurset også en generell kommunikasjonstrening med nytteverdi også utover opptreden i media.

Consilio Kommunikasjon har gjennom mer enn 20 år medietrent flere hundre ledere fra næringsliv, organisasjoner og offentlig forvaltning. Vi har også trent programledere for TV. Du møter rådgivere med tung erfaring fra media, pedagogikk og krise­håndtering. Instruktørenes daglige kontakt med media gir en unik og oppdatert kunnskap om hva de ulike mediene ønsker og forventer.

Markedets beste kurs?

Fra evalueringene etter gjennomført kurs svarer 100 prosent at de føler seg tryggere på å møte media. 9 av 10 sier de gjerne anbefaler kurset til andre. Kanskje nettopp du er den som anbefales et av våre kurs? Ta kontakt for et tilbud.

Våre kurs

Medietrening I

Dagskurs som holdes over hele landet på norsk eller engelsk. Teoretisk del gir deg nyttige råd om hva du kan forvente fra media og hvordan du skal kommunisere på best mulig måte. Du lærer statementmetodikk som gjør deg forberedt og i stand til å få fram dine budskap.

Praktisk trening foregår foran profesjonelt TV-kamera med pågående reporter. Erfarne instruktører evaluerer og gir deg gode råd for forbedringer i etterkant. Øvelsene gjentas. Deltakerne får kursdokumentasjon og et kort med praktisk huskeliste for mediekontakt.

Medietrening II

Halvdagskurs med kort oppfriskning av teori etterfulgt av praktisk trening. For å delta på Medietrening 2 bør man ha gjennomført kurset Medietrening 1, eller tilsvarende.

Kurset inneholder flere praktiske øvelser foran TV-kamera med etterfølgende evaluering. Erfarne instruktører sørger for solid trening, evaluering og råd som gjør deg enda bedre forberedt til å møte media – selv i de tøffeste situasjonene.

Profesjonell debattrening

Vi arrangerer «TV-Debatt» med motdebattanter og programleder. Hvordan få fram ditt budskap? Teoretisk tilnærming og flere runder med praktiske øvelser mens kamera går. Konkret evaluering gir konstruktive tilbake­meldinger. Debattreningen foregår i TV-studio i Oslo eller Tønsberg.

Beredskap & krisekommunikasjon

Kurs i hvordan du kan identifisere mulige krisesituasjoner og planlegge for disse. Beredskapsplanlegging og kriseplan. Praktiske øvelser med realistiske scenarier og trykk fra media. Kurset gir deg verdifull trening i å håndtere situasjoner ingen ønsker å komme i.

Presentasjonsteknikk

Når du skal holde et foredrag, en tale eller en presentasjon er det om å gjøre at budskapet ditt blir hørt og forstått. Øv og skap trygghet! Consilio tilbyr kurs i presentasjonsteknikk individuelt eller for grupper i ulike størrelser. Deltakerne får med seg gode verktøy for kollegaveiledning og konstruktive tilbakemeldinger. For digitale foredrag, presentasjoner og e-læring har vi egne kursopplegg hvor du lærer hvordan du står frem, og blir sett og hørt på skjermen.